Infinity

Daedalus Holding is sinds 2004 actief op de markt van radio-protectiemateriaal en heeft een stevige reputatie opgebouwd als leverancier van loodvrije bescherming tegen röntgenstralen. Tot op heden wordt door veel eindgebruikers nog steeds gesproken over loodschorten, maar strikt genomen is dit niet altijd correct daar er veel radio-protectiemateriaal of rx-bescherming wordt geproduceerd met lood-vervangend materiaal.

Daedalus Holding heeft steeds radio-protectiekledij verdeeld waar geen lood in verwerkt werd en was trouwens één van de eerste zo niet dé eerste die loodvrije schorten op de markt bracht. Het is altijd ons doel geweest om zorg voor het milieu voorop te stellen ook al was daar in 2004 nog maar weinig gehoor naar.

In 2014 heeft Daedalus Holding een einde gesteld aan de zuivere distributie van radio-protectiekledij en evolueerde naar een volwaardige fabrikant van loodvrije radio-protectiekledij/accessoires onder het handelsmerk Infinity. Deze beslissing kaderde eveneens in de toenemende marktglobalisatie en marktspecialisatie die van fabrikanten verwacht wordt.

Achter het merk Infinity schuilt een totaal pakket aan radio-protectiekledij voor professionele gebruikers die werkzaam zijn op het operatiekwartier, hartkatheterisatie, pijnkliniek, radiologie of andere diensten die werken met X-stralen of röntgenstralen.

In ons gamma kan je de meest courante toepassingen terugvinden die ieder professioneel gebruiker kent. Door onze rol als fabrikant kunnen wij ook gespecialiseerd, uniek materiaal aanbieden. Dergelijke specifieke toepassingen ontstaan in overleg met eindgebruikers met wie we samen naar geschikte oplossingen zoeken.

Daedalus Holding is gespecialiseerd in radio-protectiekledij en accessoires. Voor de rx-toepassingen die we niet zelf produceren, kozen wij enkele strategische producenten als partner: handschoenen van Emerson, brillen van Phillips Safety Glasses en RD50-glas van Schott.